deel deze blog

Gouden tips voor ‘n shoot met Kids

 Familieshoot, Golden hour โ€” February 8, 2024

“๐—›๐—ฒ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ธ๐—ถ๐—ฑ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ธ๐˜€ ๐˜„๐—ฒ๐—น ๐˜‡๐—ถ๐—ป ๐—ถ๐—ป? ๐—ฆ๐˜๐—ฎ ๐—ถ๐—ธ ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐—น ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ผ๐—ฝ? Ik ben helemaal niet ๐—ณ๐—ผ๐˜๐—ผ๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐—ธ!! E๐—ป๐—ป๐˜‚๐—ต๐—ต ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ๐˜ ๐—บ๐—ฎ๐—ป/๐˜ƒ๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ณ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—ต๐—ฎ๐—น๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜„๐—ฒ๐—ด๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ?!”

Gedachtes van de gemiddelde vrouw bij het boeken van een fotoshoot ๐Ÿ˜‰ No worries. Iโ€™ve got your back! Iedereen mag vooral zichzelf zijn. โ€œJa dat klinkt fantastisch, maar dan ken je die van mij nog niet..โ€ ๐—ง๐—ฟ๐˜‚๐˜€๐˜ ๐—บ๐—ฒ! Ik doe dit al een tijdje.. en het komt allemaal goed. Echt waar!

Ik werk met kleine opdrachtjes, vragen, spelletjes. En zorg dat het leuk blijft voor iedereen! Lukt โ€™t even niet, ook dan geen paniek! Kids will be kids. Chaos? Heerlijk! Even spelen tussendoor? Geen probleem. Wat zand op de kleding? Ook dit geeft he-le-maal niets! Voor ouders rest er maar 1 moeilijke taak; ๐—Ÿ๐—ผ๐˜€๐—น๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ป! (En ze neuriet een zeer irritant Disney deuntje…)

Een veelgemaakte valkuil is het geforceerd aansturen van je kinderen en het corrigeren als ze even dwars zijn of hun eigen plan trekken. โ€˜Kijk maar naar de cameraโ€™, โ€˜Lach nou eens gewoonโ€™, โ€˜Niet met zand spelenโ€™, โ€˜Pas op voor je klerenโ€™, โ€˜Blijf van die takken afโ€™, โ€˜Jij wilt zeker geen ijsje straks he?โ€™

Ik snap het! Maar vaak werkt het averechts. Wat kun je dan wel het beste doen? ๐—ง๐—ฟ๐—ผ๐—บ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ผ๐—ณ๐—ณ๐—ฒ๐—น..

Focus oprecht op het maken van plezier samen mรฉt je kinderen. Geef ze 100% de aandacht. Maak contact. Door te praten, spelen, kroelen, gooi ze in de lucht, ren achter ze aan, kietel ze, lach om flauwe grapjes, knuffel ze als ze boos worden, troost ze als ze verdrietig zijn, maak gebruik van de omgeving om de interesse van je kind te krijgen!

๐——๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ง๐—œ๐—ฃ die ik je kan geven in de voorbereiding; leg gรฉรฉn nadruk op mรณeten luisteren of goed mee moรฉten doenโ€™. Maar leg uit dat jullie wat leuks gaan doen samen! Laat gerust een foto van mij zien, vervang het woord โ€˜mevrouwโ€™ voor โ€œSusanโ€™ en vertel dat ik fotoโ€™s zal maken terwijl jullie samen gezellig spelletjes doen en misschien wel grappige opdrachtjes krijgen op een geweldige plek in de natuur!

Dan komen kinderen, en jullie trouwens ook, gegarandeerd met een heel ander gevoel naar de shoot

En de beste tip die ik je kan geven in de voorbereiding; leg gรฉรฉn nadruk op โ€˜moetenโ€™. Het op de foto mรณeten, moรฉten luisteren, en goed mee moรฉten doenโ€™. Maar leg uit dat jullie wat leuks gaan doen samen! Op avontuur! Laat gerust een foto van mij zien, vervang het woord โ€˜mevrouwโ€™ voor โ€œSusanโ€™ en vertel dat ik foto’s zal maken terwijl jullie samen gezellig spelletjes doen, en misschien wel grappige opdrachtjes krijgen, dat jullie op avontuur gaan in de natuur!

Dan komen kinderen, en jullie trouwens, gegarandeerd met een ander gevoel naar de shoot. Kortom: Ik zorg voor mooie beelden, samen zorgen we voor een ontspannen sfeer!

follow for latest work