deel deze blog

Tips voor je Zwangerschapsshoot!

 Pregnancy, Tips — February 8, 2024

Iedere zwangerschap is uniek en bijzonder. En helaas niet altijd vanzelfsprekend. Zwanger worden en zijn is soms ook niet altijd even makkelijk, maar wel elke keer een wonder. Uit ervaring weet ik, dat als de kleine er eenmaal is, je nog vaak zwijmelend terugdenkt aan je zwangerschap.

In deze blog geef ik je een aantal tips voor een goede voorbereiding op je shoot, en leg ik uit wat je kunt verwachten.

Een zwangerschaps-shoot duurt ongeveer een uur. In dit uur kun je, als je dit wenst 3 keer van outfit verwisselen. Je shoot kan een heerlijk intiem moment voor jezelf en je kleintje in je buik zijn en/of samen met je partner. Wil je graag foto’s van je zwangerschap met de rest van je gezin erbij laten vastleggen, wordt het een gezinsshoot.

De beste tijd om foto’s te maken (als je het mij vraagt!) is wanneer je tussen de 33 en 37 weken zwanger bent. Dan is je buik mooi rond en vaak voel jij je nog fit! Tip: als het even kan, plan je shoot zo laat mogelijk in je zwangerschap. Bijvoorbeeld wanneer je verlof ingaat en je echt een mooie ronde buik hebt. Wanneer de buik is ingedaald levert dit nog mooiere beelden op! Ik heb menig mama-to-be rond de 30 weken vastgelegd, maar dan was de buik vaak nog te klein voor die echte bolle buiken foto’s…

Een zwangerschaps-shoot vindt doorgaans buiten op locatie plaats, maar beschik je over een mooie binnenlocatie, of heb je andere ideeën if wensen, gaan we samen in overleg!

Niet iedereen heeft zwierende zwangerschapsjurken in de kast hangen. Om die reden heb ik een paar prachtige jurken aangeschaft waar jij gebruik van mag maken tijdens je shoot. De jurken zijn verstelbaar en geschikt voor verschillende maten. Ook heb ik hoeden en mooie plaids.

Kan ik me voorbereiden voor een zwangerschaps-shoot?

Het voelt misschien stom, maar oefenen voor de spiegel is echt best slim. Probeer poses uit en kijk wat wel en niet werkt: soms ziet het er in je hoofd anders uit. Uiteraard begeleid ik jou tijdens de fotoshoot, maar je voelt je sneller op je gemak als je je een beetje hebt voorbereid.

En dan nog een paar belangrijkere aandachtspunten op een rij!

  • Wat trek ik aan naar de shoot? Trek vooral kleding aan die je MAKKELIJK aan en uit kan doen, die los zitten. Zo voorkom je zichtbare afdrukken van strakke bandjes, hemdjes, sokken of panty-afdrukken die goed zichtbaar zijn op de huid. Een joggingbroek en losse wollen sokken zijn top! Een badjas is ook een goeie keus! 
  • Wat neem ik mee naar de shoot? Een handdoek voor je voeten als je door het zand wilt lopen met blote voeten. Is je shoot in de herfst/winter? Trek wandelschoenen of laarzen aan die vies mogen worden en neem de schoenen/laarsjes die aan wilt trekken tijdnes de shoot mee in een tas. Zo blijven ze mooi, droog en schoon! Heb je het snel koud? Is je shoot in de herfst of winter? Neem een warme kruik mee, die je in je kleding of badjas kunt stoppen om tussendoor op te warmen. Is je shoot in de lente of zomer? Kom op slippers, zodat je geen afdrukken hebt op je blote voeten van sokken/sneakers. Gebruik geen olie of bodylotion, dit glimt erg en op de weides kunnen muggen zitten, voorkom dus lekkere geurtjes en parfum! .Een muggenspray in de zomer kan geen kwaad. 
  • Je mag uiteraard gebruik maken van mijn client closet, hierin zitten diverse jurken die zijn allemaal verstelbaar en daardoor geschikt voor alle maten. Wil je een jurk lenen, vraag dan naar de client closet brochure. een uur is altijd zo voorbij, 3 keer omkleden tijdens de shoot is daarom max. Ik heb ook een spijkerbroek, hoeden en een rok te leen. 
  • Let op! Sommige jurken schijnen door. Ze kunnen op verschillende manieren, los of open gedragen worden. Het kan dus zijn dan ondergoed in beeld komt. Voor een natuurlijk effect raad ik neutrale ondergoed aan. (Denk aan een eenvoudige slip of short.) Een randje kant mag natuurlijk als je dat mooi vind, maar juist effen ondergoed, is vaak ook heel mooi. Kies je een witte jurk, zorg voor wit, beige of huidkleurige lingerie. Belangrijk; let er vooral op dat je ondergoed niet te strak zit zodat het niet gaat ‘knellen’. Heb je een mooie BH top of eenvoudige bralette, sport top of BH? Neem deze gerust mee. Vaak is dit heel mooi als je wat meer ‘bloot’ foto’s wenst van je buik. Draag je een BH? Let op dat hij goed aansluit bij je borsten, niet te strak zit, en de bandjes niet knellen bij je schouders. Sommige jurken kunnen, als je dt fijner vind, natuurlijk ook zonder BH gedragen worden. 
  • Wat trekt mijn partner aan? Kleding die mooi matcht bij jou outfits. Rustige effen kleding, in contrast kleuren. Zoals wit, crème, beige of zwart. Breng gerust 2 shirts, sweaters, vesten mee. Zo kunnen we wisselen mocht dat nodig zijn.
  • Aandachtspunten; check op je lingerie of eigen jurken labels hebben die kunnen storen, deze mag je eruit knippen! Blote voeten tijdes je shoot? Graag, heel Mooi! Nagellak hoeft niet, mag wel. Ik zoom nooit in op voeten, dus maak je vooral geen zorgen. Een kleurtje mag best, maar persoonlijk zou ik geen felle kleur nagellak kiezen.  
  • Handen en armen zijn altijd zichtbaar op foto’s. Die van jou en je partner, en als je al kinderen hebt, ook die van je kindjes! Let dus op met nagels en nagellak. Voor kindjes; hebben ze lak op? Zorg dat het netjes is, ik zoom WEL in op handen op de buik. Plak-tatoeages bij kindjes graag een dag eerder verwijderen, dit voorkomt rode huid en vlekken. Bedenk ook vooraf op je wel of geen sieraden in beeld wilt. Horloges, armbanden etc kunnen soms zorgen voor afleiding. Wil je graag natuurlijke foto’s dan kun je het beste Apple Watches etc afdoen. Let ook op met elastiekjes voor je haar om je pols, doe deze ruim voor de shoot af zodat je geen striemen op je pols hebt. 

follow for latest work