deel deze blog

Tips voor je New Life Shoot!

 Newborn, Tips — February 8, 2024

In deze blog geef ik je een aantal tips voor een goede voorbereiding op je New Life Shoot.

Less is more! De shoot vindt doorgaans altijd plaats bij jullie thuis, in jullie eigen vertrouwende omgeving. (Wil je heel graag een buiten shoot met je kleintje, laat het me dan weten, kijken we samen naar de mogelijkheden) Tijdens een shoot ga ik op zoek naar de mooiste en meest praktische plekken in jullie huis om jullie samen te fotograferen. Vaak is dit op de slaapkamer en/of in de huiskamer. Om tot het mooiste resultaat te komen, zijn overbodige spullen -lees: volle nachtkastjes, kleding en/of andere rommeltjes- niet wenselijk. Laat deze spullen achterwege en zorg ervoor dat de ruimtes zijn opgeruimd. Het is zonde wanneer er op de foto’s spullen terug te vinden zijn die we liever niet willen zien. Denk aan speelgoed, flesjes, luierdoekjes, speentjes, halfvolle koffiekopjes en/of borden (i feel you..!)

Licht, heeeel veel daglicht! Ik fotografeer het liefst in een (slaap)kamer waar veel natuurlijk licht binnenkomt. Een groot raam (of ramen) in de ruimte is dan ook een must. Komt er op jullie kamer juist teveel zonlicht binnen, en hebben jullie inbetween gordijnen? Super! Vinden jullie het moeilijk om te bepalen of er voldoende licht is? Stuur me dan gerust wat foto’s op van jullie slaapkamer en/of woonkamer. Ik kijk graag met je mee!

Styling! Om zo natuurlijk mogelijke foto’s te maken, adviseer ik een vooral licht, wit of een zachte (pastel)tint dekbedovertrek. Kleedjes, of een sprei zijn ook bruikbaar. Deze neem ik ook mee! Het liefst met zo min mogelijk en/of geen drukke prints. We willen graag dat jullie in de spotlight staan, en zo min mogelijk afleiding op de beelden.

Zorg voor een goede Temperatuur! Hoe warmer de ruimte hoe beter. Zet de verwarming dus écht een stukje hoger. Zo’n 25+graden. Is dit echt nodig? Ja! Hoe warmer de ruimte hoe rustiger je baby…! Jouw kleintje heeft een warme omgeving nodig tijdens de shoot. Wanneer de sokjes en het rompertje uit gaan, is het fijn voor je baby dat de overgang niet te koud is. Dit betekend voor ons, dat we ons hier op moeten kleden, luchtige kleding voorkomt opvliegers. TIP: kleed jezelf daarom dus niet te warm. 

Planning! Het is verstandig om tijdig in je zwangerschap contact op te nemen met me, zodat ik rekening kan houden met mijn agenda planning, rond je uitgerekende datum. Zodra de baby dan geboren is, nemen jullie contact met mij op en plannen we een datum in. Ik plan de shoot altijd in de eerste periode, rond 2 weken na de geboorte op een door de weekse ochtend in. Dit geeft het echte babygevoel mooi weer, knuffelen, voeden, slapen, nog meer knuffelen! Het voordeel van deze periode is dat newborns dan nog veel slapen, er nog geen krampjes en babyacne aanwezig is.

Nog even de laatste tips nog eens op een rij!

  • Vermijdt panty’s en sokken. Jullie zitten veel op het bed, sokken en panty’s zijn doorgaans niet heel charmant op foto’s. Natuurlijk zoom ik niet in op voeten en tenen (alleen die van de baby dan) maar het is mooi om op de achtergrond ook wat blote huid van jullie te zien. Dus ook bij de papa, broertjes en zusjes; lekker op de blote voetjes..
  • Als het lukt; plan een voeding voorafgaand aan de shoot. Je kindje is dan content en valt vaak in slaap, waardoor we heel wat poses kunnen vastleggen.
  • Zorg dat de slaapkamer netjes opgeruimd is. Denk aan het opruimen van nachtkastjes, opbergen van telefoonopladers, kabels, losse spulletjes, kleding etc. Haal het bedwiegje weg, en alle andere spullen die je niet op de foto’s wilt terugzien. Ruim ook de babykamer en commode op als je ook foto’s wilt van je kleintje op zijn/haar kamertje. Zorg voor een effen, zo licht mogelijke, kleur dekbedovertrek of bedsprei.
  • Leg je mooiste doeken/dekens gerust klaar, heb je een mooi verschoningsmandje of babynestje? leg deze ook klaar!
  • Vermijd drukke prints of donkeren kleuren. Dit reflecteert op de huid van jullie en jullie newborn en leidt aandacht af. Leg alvast een extra outfit klaar voor jou en je kleintje. Leuk voor de variatie, en fijn als er een klein ongelukje gebeurt.
  • Aandachtspunten; check op je lingerie of eigen jurken labels hebben die kunnen storen, deze mag je eruit knippen! Blote voeten tijdes je shoot? Graag, heel Mooi! Nagellak hoeft niet, mag wel. Ik zoom nooit in op voeten, dus maak je vooral geen zorgen. Een kleurtje mag best, maar persoonlijk zou ik geen felle kleur nagellak kiezen.  
  • Handen en armen zijn altijd zichtbaar op foto’s. Die van jou en je partner, en als je al kinderen hebt, ook die van je kindjes! Let dus op met nagels en nagellak. Voor kindjes; hebben ze lak op? Zorg dat het netjes is, ik zoom WEL in op handen op de buik. Plak-tatoeages bij kindjes graag een dag eerder verwijderen, dit voorkomt rode huid en vlekken. Bedenk ook vooraf op je wel of geen sieraden in beeld wilt. Horloges, armbanden etc kunnen soms zorgen voor afleiding. Wil je graag natuurlijke foto’s dan kun je het beste Apple Watches etc afdoen. Let ook op met elastiekjes voor je haar om je pols, doe deze ruim voor de shoot af zodat je geen striemen op je pols hebt. 
  • Zet als je wilt gerust een muziekje op, of de radio aan, zodat jullie je niet ongemakkelijk voelen tijdens stiltes bij het poseren. Ook voor baby’s is geluid op de achtergrond heel fijn. 

follow for latest work